fbpx
Сьогодні
19:11 03 Січ 2021

У Франції запровадили обов'язкову реєстрацію нових велосипедів: причина

У Франції з 1 січня всі нові велосипеди повинні мати «унікальний номер», який вносять до єдиної електронної бази. Після купівлі велосипеда дані в базу мають вносити власники транспорту.

Про це повідомляє BFMTV.

Продавці нових велосипедів установлюватимуть спеціальну наліпку з реєстраційним номером із 10 цифр і QR-кодом, інформація з якого буде заноситися в національну базу даних. До бази матимуть доступ правоохоронці, муніципальні службовці та оператори велопарковок.

Наліпку з номером установлюватимуть на рамі, така послуга коштуватиме 15-30 євро. Якщо власник велосипеда вирішить продати свій транспорт, він має повідомити про це магазин, у якому реєстрував велосипед. Тоді там мають змінити інформацію про власника в базі.

Також власник велосипеда повинен повідомляти магазин про викрадення чи знищення транспорту впродовж двох тижнів після інциденту. Цю інформацію мають оновлювати в базі.

З 1 липня 2021 року обов'язковою стане реєстрація вживаних велосипедів. Водночас не потрібно вносити в базу дитячі велосипеди, у яких діаметр коліс до 40,64 см.

Боротьба з крадіжками

За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, щороку в країні викрадають 300 тисяч велосипедів, лише 100 тисяч знаходять і тільки 7 тисяч повертають власникам, передає Le Figaro.

Влада сподівається, що реєстрація велосипедів запобігатиме їх викраденню. А якщо крадіжка все-таки станеться, транспорт буде легше знайти.

Крім того, продавець велосипедного магазину П'єр Косс розповідає, що зняти ідентифікаційний номер із велосипеда не так просто. Щоб зняти реєстраційний номер із рами, потрібно буде збивати його молотком, після чого на велосипеді залишаться пошкодження, які можуть привернути увагу поліції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: