fbpx
Сьогодні
16:36 03 Січ 2021

У 2020 році Tesla продала рекордну кількість електрокарів

Американська автомобільна компанія Tesla оновила власний рекорд продажів автомобілів за рік. У 2020 році вона поставила клієнтам 499 550 електрокарів.

Про це зазначено у звіті компанії.

«Так пишаюся командою Tesla за досягнення цієї головної цілі! На початку існування компанії Tesla я думав, що ми маємо (оптимістично) 10% шансів вижити взагалі», — написав засновник компанії Ілон Маск.

Так, компанії майже вдалося досягнути цілі у півмільйона проданих автомобілів. За цим показником Tesla зросла на 36%, як порівняти з 2019 роком. Водночас загалом за минулий рік Tesla виготовила понад 509 тисяч автомобілів. Це на 40% більше, ніж у 2019 році.

Як повідомляє New York Times, деякі автовиробники спостерігали збільшення обсягів продажів під час пандемії, але жоден із них не мав такого великого зростання, як Tesla.

За інформацією американського видання Business Insider, за рік акції Tesla зросли на 740%. Проте наразі немає спільної думки аналітиків щодо того, чи продовжуватиметься ріст вартості цінних паперів компанії.

Зокрема, фахівці банку JPMorgan вважають, що вартість Tesla може впасти на 87% у 2021 році. На їхню думку, компанія «різко переоцінена». Водночас Goldman Sachs спрогнозував подальший ріст вартості Tesla.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: