fbpx
Сьогодні
11:24 03 Січ 2021

"Голос" звинуватив Степанова у зриві закупівлі вакцини проти COVID-19

Міністр Максим Степанов зриває закупівлю вакцини проти COVID-19, бо втручається у роботу підприємства "Медичні закупівлі України".

Про це заявила народна депутатка партії "Голос", членкиня комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Ольга Стефанишина, про що пише пресслужба партії.

У "Голосі" вважають, що підприємство змушують запитувати дозвіл у міністра та погоджувати з ним кожну комунікацію з виробником вакцини. Це загальмувало процес переговорів.

"МОЗ доручило підприємству закупівлю вакцини лише 10 грудня. Технічні характеристики товару до закупівлі були доведені ще пізніше — аж через два тижні, тобто 22 грудня. Це в той час, коли країни ЄС та США, які уклали договори з виробниками ще влітку, вже вакцинують населення.

Постає єдине питання: навіщо міністр всіляко гальмує закупівлю вакцини від COVID-19 для України? Адже тепер узгодження на рівні закупівельник-виробник відтепер має проходити погодження особисто з міністром. Це забирає час", – наголошує Стефишина.

Нардепка вважає, що це є втручання Максима Степанова у діяльність незалежної закупівельної структури, і це має ознаки корупції.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: