fbpx
Сьогодні
22:53 02 Січ 2021

Україна використовуватиме лише ті вакцини проти COVID-19, які пройшли третю фазу досліджень

Фото Reuters

Україна використовуватиме лише ті вакцини проти COVID-19, які пройшли третю фазу досліджень. Тому реєстрація російської вакцини неможлива, оскільки така фаза дослідження закінчиться у грудні 2021 року.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Україна використовуватиме лише ті вакцини проти COVID-19, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень. Тому всі чутки та політичні заяви щодо державної реєстрації в Україні російської вакцини-кандидата не відповідають дійсності", – зазначив Ляшко.

Він додав, що відповідно до інформації, розміщеної на сайті щодо вакцин ClinicalTrials.gov, закінчення третьої фази клінічних досліджень вакцини Спутнік V заплановано на грудень 2021 року.

"Сьогодні вже є вакцини проти COVID-19, дозволені до використання за спеціальними процедурами (emergency use authorization). Для такої реєстрації використовувались проміжні звіти клінічних досліджень. Виходячи з цього, Україна ухвалила рішення про можливість реєстрації вакцин, які зареєстровані в країнах з жорсткою регуляторною політикою", – додав Ляшко.

Він наголосив, що лише за вищезазначених умов Україна допускатиме вакцини до використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: