fbpx
Сьогодні
10:48 02 Січ 2021

У Офісі Президента назвали три пріоритети дипломатичної роботи на 2021 рік

В Офісі президента назвали три ключові цілі, які визначатимуть пріоритети для дипломатичної команди України у 2021 році.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України, дипломатичний радник президента Ігор Жовква у статті для "Дзеркала тижня"

"Мир на деокупованому Донбасі, Крим у складі нашої держави, Україна — активний міжнародний гравець — це три ключові цілі, які визначатимуть пріоритети для дипломатичної команди України у 2021 році", – розповідає Жовква.

За словами заступника голови ОП, пріоритетом номер один є збереження та зміцнення міжнародної підтримки України.

Зокрема, Україна розвиватиме активне двостороннє співробітництво зі стратегічними партнерами — США, Великою Британією, Німеччиною, Францією, Канадою, Польщею, Литвою, Азербайджаном.

Крім того, зазначив Жовква, триватиме робота над реалізацією домовленостей лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі.

"У 2021 році ставимо за мету проведення наступного саміту в Нормандському форматі. Його стратегічним завданням буде обговорення ключового питання встановлення миру на Донбасі на українських умовах. Тут і надалі розраховуємо на підтримку наших партнерів по Нормандському формату — Німеччини та Франції.

Збереження триваючого перемир'я, активізація роботи Тристоронньої контактної групи, подальший обмін утримуваними особами, функціонування наявних КПВВ та повноцінне відкриття нових, розведення сил і засобів на нових узгоджених ділянках, реалізація оновленого плану розмінування, забезпечення доступу МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб, безперешкодний доступ СММ ОБСЄ на окуповані території — ось лише деякі наші тактичні завдання", – наголошує заступник Єрмака.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: