fbpx
Сьогодні
19:55 02 Січ 2021

Шотландія здобуде незалежність й повернеться до ЄС, - голова уряду

Фото: AFP

Шотландська перша міністерка (неофіційно – прем'єрка) Нікола Стерджен висловила сподівання на те, що її країна здобуде незалежність й приєднається до Європейського Союзу (ЄС).

Про це йдеться в заяві політикині, опублікованому в суботу, 2 грудня 2021 року, на офіційному сайті Шотландської національної партії.

За її словами, Брекзіт суперечить волі більшості шотландців.

"Брекзіт трапився проти волі більшості жителів Шотландії, в самий невідповідний момент в розпал пандемії і економічного спаду, через що вони тепер будуть в меншій безпеці, а їх право на роботу, навчання та проживання в інших частинах Європи буде обмежено".

Зокрема, постраждають студенти, адже Шотландія відтепер не братиме участі в європейській програмі студентського обміну Erasmus.

Окрім того, в Шотландії наразі проживають 230 тис. осіб з різних країн Європи.

"Вони є частиною нас, вони є нашими друзями і сім'єю, й ​​ми дійсно хочемо, щоб вони залишилися", – додала Стерджен.

Таким чином, здобуття власної державної незалежності й приєдання до ЄС на правах повноцінної учасниці віднині стане, як вважає вона, шотландським пріоритетом.

"Як незалежний член Європейського союзу, Шотландія могла б бути партнером і вибудовувати мости – не тільки міст до побудови більш сильної економіки і більш справедливого суспільства, а й міст взаєморозуміння між ЄС і Великою Британією", – ствержує Нікола Стерджен.

Нагадаємо, 1 січня 2021 року Британія офіційно вийшла зі складу Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: