fbpx
Сьогодні
08:56 02 Січ 2021

Назвали фракцію у Раді, яка працювала найбільше ефективно у 2020 році

Фото Getty Images

У 2020 році "Слуга народу" подала 51% від ініційованих депутатами і розглянутих у залі законопроектів, ставши лідером серед парламентських фракцій.

Такі дані наводять у прес-службі "Слуги народу".

Усього у 2020 році Верховна рада розглянула 1028 законопроектів, з яких 805 подані народними депутатами. З них 411 ініціювали нардепи від "Слуги народу".

Серед законопроектів, ініційованих нардепами та ухвалених в цілому, понад 75% – авторства "слуг народу". Серед ухвалених за основу – таких 77%.

У політсилі також підрахували, що всього Верховна рада провела 88 пленарних засідань і 4154 голосування. З 1028 розглянутих законопроектів 439 ухвалені понад 300 голосами.

"Коронакриза суттєво вплинула на роботу парламенту. Ми мали менше часу для роботи в режимі пленарних засідань, частина наших колег були відсутні в залі через хворобу. А низку запланованих реформ довелося відкласти через необхідність ухвалення термінових антикризових законів. Втім, за 2020-й рік парламент проголосував за низку критично важливих законопроектів: спрямованих як на боротьбу із пандемією, так і на соціальний захист українців", – розповів у коментарі РБК-Україна голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

За підрахунками громадського руху "Чесно", "Слуги народу" голосують "за" законопроекти на рівні 88% і за цим показником випереджають інші фракції. Далі йдуть "Голос" – 66% і група "Довіра" – 62%.

В середньому під час голосування за закони в цілому "Слуги народу" підтримують близько 90% законодавчих ініціатив. Основна частина депутатів голосує між 80% і 100%.

За кількістю підписаних законів серед усіх парламентарів лідирує депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев – 36 зі 141 поданого (або 26% успішних). На другому місці його колега по фракції Олена Шуляк – 33 з 74 (або 45%). На третьому місці теж представниця "Слуги народу" – Роксолана Підласа, на її рахунку – 30 підписаних із 77 поданих законопроектів.

За даними "Чесно", з 335 голосувань у другому читанні 120 законів фракція "Слуги народу" проголосувала монобільшістю, віддавши 226 і більше голосів.

Наступного разу в сесійній залі депутати зберуться 26 січня. Через посилення карантину в січні парламент змінив календарний план проведення четвертої сесії. Замість двох пленарних тижнів буде один. До проведення сесійного тижня нардепи працюватимуть у комітетах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: