fbpx
Сьогодні
12:26 01 Січ 2021

Вирубка тропічних лісів Амазонії досягнула максимуму з 2008 року

Масштаби вирубки тропічних лісів Амазонії в Бразилії досягнули найбільшого показника з 2008 року.

Про це заявили в космічному агентстві країни (INPE), передає BBC.

За даними агентства, у період із серпня 2019 року по липень 2020-го амазонські тропічні ліси втратили 11 088 квадратних кілометрів. Це на 9,5% більше, ніж за попередні 12 місяців.

Поки йдеться про попередні дані, остаточні цифри INPE опублікує на початку 2021 року. Однак на оголошенні цих даних був присутній віце-президент Гамільтон Моуран.

Як пише BBC, вчені вказують на той факт, що вирубка лісів пришвидшилась після перемоги Жаїра Болсонару на виборах президента країни. Після вступу на посаду він заохочував розширення сільськогосподарських угідь та гірничодобувної діяльності у тропічних лісах.

За це президент Бразилії отримує критику від екологів. Його звинувачували у недостатніх зусиллях під час боротьби з пожежами в Амазонії.

Також президент Бразилії критикував космічне агентство країни через публікацію даних щодо вирубки лісів. На його думку, ці дані INPE паплюжать репутацію Бразилії у світі.

Нагадаємо, амазонські дощові ліси регіону є важливою складовою природної системи регулювання клімату, поглинаючи понад 15% вуглекислого газу в атмосфері. За це їх називають «легенями планети».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: