fbpx
Сьогодні
09:10 01 Січ 2021

ВООЗ офіційно схвалила першу вакцину проти COVID-19

Фото Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я внесла вакцину компаній Pfizer / BioNTech до переліку препаратів, рекомендованих для екстреного використання. Це означає, що Організація підтвердила дієвість і безпечність застосування вакцини.

Про це повідомили у пресцентрі ВООЗ.

Рішення ВООЗ, серед іншого, також означає, що країни-члени організації можуть затвердити використання вакцини Pfizer / BioNTech в екстреному порядку значно швидше, бо основна робота з перевірки даних уже була здійснена.

Крім того, своїм рішенням ВООЗ дозволить іншим спеціалізованим установам ООН — зокрема Дитячому фонду ООН та Панамериканській організації охорони здоров'я — розпочати надання вакцини людям із вразливих категорій.

За словами помічниці генерального директора ВООЗ Маріанджели Сімао, «це вкрай позитивний крок для забезпечення доступу до вакцин від COVID-19 по всьому світу».

У ВООЗ уточнюють, що група їхніх, а також запрошених незалежних експертів проаналізувала дані другої та третьої фази клінічних випробувань вакцини Pfizer / BioNTech. Експерти підтвердили, що вакцина відповідає стандартам безпеки й дієвості ВООЗ.

5 січня 2021 року стратегічна дорадча група ВООЗ із питань імунізації (SAGE) також має сформулювати рекомендації щодо щеплення населення вакциною Pfizer / BionTech. Іншими словами, йдеться про рекомендований план вакцинації, який у низці країн (зокрема й Україні) вже попередньо затвердили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: