fbpx
Сьогодні
18:04 01 Січ 2021

У Львові відсвяткували річницю з дня народження Бандери

У Львові вшанували 112-ту річницю від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Керівництво міста та області разом з громадськістю поклали квіти до пам'ятника Степану Бандері, що на площі М. Кропивницького. Опісля відбулась спільна молитва за Україну та громадське віче.

Святкування 112 річниці народження Бандери у Львові

"Історія України завжди нас вчить і показує чіткий урок. Наша історія є героїчною, легендарною, а також вона є завдяки конкретним постатям, завдяки Герою України Степану Бандері, героям, які боронять Україну в російсько-українській війні, Революції Гідності. Ці герої йшли за державу, за незалежність. Річ, яку не можна проконтролювати, і яку історія України довела — це сила людської волі, віра у свою державу. Маючи таке героїчне минуле і ті непрості виклики сьогодення, коли триває війна, постать Степана Бандери чітко нам підказує, що перемога буде за Україною, за героями", — сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова.

Святкування 112 річниці народження Бандери у Львові

"Степан Бандера жив в епоху, коли перемога була нездійсненною. Він боровся не лише проти сталінського, а й проти гітлерівського режимів. І він переміг. Його боялися за його життя, його бояться і після його смерті. Як бачимо, досі російський агресор бореться проти України заради знищення пам'яті про наших героїв", – сказала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Святкування 112 річниці народження Бандери у Львові

Також в межах урочистостей відбулося нагородження переможців Обласної премії імені Героя України Степана Бандери, яка присуджується у трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

Премію у номінації "Громадська діяльність" присуджено Гунді Роману Миколайовичу, голові правління ГО ЛООВПО "Меморіал" імені Василя Стуса, головному редактору науково-популярного журналу "Визвольна боротьба".

У номінації "Політична діяльність" переможцем став Галущак Михайло Михайлович, кандидат історичних наук, голова ГО "Центр "Історичні діалоги".

Переможцем у номінації "Науково-навчальна національна державотворча діяльність" – Хома Іван Ярославович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини Національного університету "Львівська політехніка".

Святкування 112 річниці народження Бандери у Львові

Довідка

Степан Бандера — український політичний діяч, один з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б.

Радянський уряд уповноважив КДБ вбити Степана Бандеру у Мюнхені. Це здійснив радянський агент Богдан Сташинський 15 жовтня 1959 року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: