fbpx
Сьогодні
11:55 01 Січ 2021

Очільницею ОБСЄ у 2021 році стала представниця Швеції

Швеція 1 січня стала головуючою країною Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) терміном на один рік

Про це пише Європейська правда.

Зазначається, що за ротаційним принципом, на 2021 рік очільницею ОБСЄ стала керівниця Міністерства закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Свою детальну програму та пріорітети шведське головування представить у Відні 14 січня, але, за інформацією джерел "Європейської правди", розвиток подій, пов'язаних з російською агресією проти України, буде одним із пріоритетів.

У виданні нагадали, що в грудні, виступаючи на міністерській зустрічі ОБСЄ перед набуттям нових повноважень Анн Лінде окремо наголосила на цьому, згадавши не лише про Донбас, а й про Крим.

"Як головування ми будемо ґрунтуватися на наполегливих зусиллях наших попередників у пошуку стійкого вирішення конфлікту, яке має повністю відповідати принципам суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України у її міжнародно визнаних кордонах, тобто включаючи Крим і Севастополь", – цитує ЄП слова Лінде.

Анн Лінде

У виданні відзначили, що у попередні роки нові очільники ОБСЄ у перші дні року неодмінно відвідували Україну, у тому числі лінію розмежування на Донбасі. Про такі плани Лінде не повідомлялося, що, втім, може пояснюватися пандемічними обмеженнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: