fbpx
Сьогодні
17:13 31 Гру 2020

В НАБУ заявили, що Офіс Венедіктової та суд намагаються захистити міністра часів Януковича

Фото: gp.gov.ua

Національне антикорупційне бюро заявило, що Печерський суд і Офіс генпрокурора Ірини Венедіктової намагаються захистити колишнього міністра екології Миколу Злочевського часів президентства Віктора Януковича у справі про хабаря в $5 млн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ і розсекретила записи переговорів у справі.

"Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляють про безпрецедентний опір із боку окремих осіб Офісу Генерального прокурора та Печерського районного суду міста Києва, через який міністр часів президента Януковича може уникнути відповідальності за вчинений тяжкий корупційний злочин", – зазначили в НАБУ.

Зазначається, що детективи завершили розслідування ще на початку грудня. Проте 24 грудня Печерський суд таємно, без участі прокурорів САП, зобов'язав Офіс Генпрокурора забрати справу у НАБУ і передати його іншому органу розслідування, стверджують у Бюро.

Бюро вважає рішення суду незаконним і зазначає, що закон забороняє передавати справи НАБУ в інші органи.

У НАБУ також зауважують, що суд відмовився надати повний текст рішення прокурорам САП і, всупереч законодавству, передав його представнику ОГП, який не є прокурором у справі і не може брати участь у процесуальних діях.

"Такої кількості явно незаконних дій органів прокуратури та органів судової влади ми не спостерігали за весь період існування антикорупційних органів", – заявили в НАБУ.

Зазначається, що через суспільний резонанс, НАБУ розсекретило записи переговорів учасників злочину.

На відео зафіксовано момент затримання одного з підозрюваних і його погрози детективу вогнепальною зброєю. Зупинити опір і змусити скласти зброю вдалося тільки після повідомлення про відеофіксацію слідчої дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: