fbpx
Сьогодні
11:47 31 Гру 2020

У НАБУ та САП заявляють про захист міністра часів Януковича з боку Офісу Генпрокурора та Печерського суду

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляють про опір із боку окремих осіб Офісу Генерального прокурора та Печерського районного суду міста Києва, через який міністр часів президента Януковича може уникнути відповідальності за вчинений тяжкий корупційний злочин.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Йдеться про ексміністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського, котрого влітку 2020 року викрили у організації підкупу керівників НАБУ та САП, аби ті закрили кримінальне провадження за підозрою ексміністра у заволодінні та подальшій легалізації коштів, виділених Національним банком як рефінансування приватному "Реал Банку".

Розслідування детективи НАБУ завершили на початку грудня 2020 року. Прокурори визнали зібрані докази достатніми для скерування справи до суду. Наразі триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи.

Попри це в НАБУ наголошують,  що Печерський районний суд міста Києва 24 грудня 2020 року таємно, без участі прокурорів САП, ухвалив рішення, яким фактично зобов'язав Генерального прокурора забрати провадження в НАБУ та передати до іншого органу досудового розслідування.

"Рішення Печерського райсуду є незаконним, оскільки закон прямо забороняє передавати справи Національного бюро до інших органів досудового розслідування. Суд відмовився надати відповідну ухвалу прокурорам САП, натомість надав її всупереч законодавству, представнику Офісу Генерального прокурора, який не є прокурором у справі та не може брати участь у процесуальних діях", – повідомляють в НАБУ.

У Бюро звинувачують Офіс Генерального прокурора в легітимізації незаконних дій суду та вважають, що такої кількості незаконних дій органів прокуратури та органів судової влади не спостерігали за весь період існування антикорупційних органів.

Також у НАБУ вважають, що ексміністр може уникнути відповідальності.

Нагадаємо, у червні правоохоронці затримали трьох осіб на хабарі керівництву Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Це рекордний в історії України хабар – 6 млн доларів.

За даними слідства, гроші пропонувалися за закриття кримінальної справи, в якій фігурує екс-міністр уряду Миколи Азарова – Микола Злочевський. Йдеться про епізод, в якому Злочевський сприяв у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого "Реал Банку".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: