fbpx
Сьогодні
16:24 31 Гру 2020

У "Голосі" заявили, що у наступному році зосередять увагу на вакцинацію та деокупацію Криму й Донбасу

Партія "Голос" має намір у новому 2021 році зосередитися на розвитку інфраструктури для масштабної вакцинації населення України від коронавірусу, а також реалізації стратегії деокупації Донбасу та Криму.

Про це заявила лідер політичної сили, народний депутат Кіра Рудик у коментарі Інтерфакс-Україна.

"Усіма силами реалізовуватимемо "План вакцинації", який представили в грудні. Парламент уже ухвалив закон "Голосу" про прискорений доступ до вакцини. Надалі наші сили будуть зосереджені на розвитку інфраструктури для масштабної вакцинації населення. Також ми розробимо і представимо більш глобальний план боротьби з поширенням коронавірусу", – сказала Рудик.

Лідер партії нагадала, що депутати з фракції "Голос" розробили законопроєкт про масштабне тестування медиків на COVID-19 і зберегли їм зарплати на час самоізоляції, продовжили до 2022 року закупівлю ліків і медичних виробів через міжнародні організації.

"Беручи бюджет на 2021 рік, нашим депутатам вдалося внести декілька поправок, які полегшують роботу бізнесу в умовах карантину, зосереджують кошти від акцизів у руках місцевих бюджетів… У першому кварталі наступного року ми повернемося до перегляду держбюджету-21 і внесемо ще декілька поправок, щоб перекинути кошти з другорядних статей видатків на першочергові: закупівлю вакцин і підтримку малого та середнього бізнесу", – зазначила Рудик.

Політик пообіцяла, що в новому році "Голос" також представить план економічного зростання.

Серед позитивів 2020 року лідер політсили назвала результати "Голосу" на місцевих виборах. "І наступного року ми спрямуємо зусилля для досягнення результатів роботи в тих місцевих радах, до яких пройшли депутати від "Голосу" – Київ, Львів, Рівне, Черкаси. А це – поліпшення умов для зростання підприємництва, доступу до освіти та медицини. А також на боротьбу з корупційними схемами на місцях і в центральних органах влади", – сказала вона.

Народний депутат звернула увагу на те, що продовжиться боротьба і на геополітичному рівні. "Ми з колегами з фракції "Голос" послідовно переконуватимемо українську владу поховати і так давно мертві "Мінські домовленості" і не догоджати Росії. "Мінськ" вигідний тільки Путіну. Тому ми не зволікали і підготували для України альтернативу – "Стратегію холодної деокупації Криму та Донбасу". І наступного року наші депутати на чолі з Сергієм Рахманіним (член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, – ред.) зосередяться на його впровадженні", – сказала вона.

На думку Рудик, наступного року український парламент більше уваги приділятиме питанням окупованого РФ Криму. "Депутати "Голосу" зібрали Кримську платформу – тепер усі фракції (крім "ОПЗЖ") разом працюватимуть над проблемами окупованого півострова", – прогнозує депутат.

Лідер партії також наголосила, що в 2021 році депутати з "Голосу" продовжуватимуть планомірну боротьбу з російськими інформаційними атаками і зосередяться на контрпропаганді.

"У році, що минає, ми нагадали владі про санкції проти російських соцмереж і змусили продовжити їх. Але ми пам'ятаємо і про ЗМІ, які фінансує Кремль і які працюють в інтересах нашого ворога всередині країни", – сказав Рудик.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: