fbpx
Сьогодні
13:20 31 Гру 2020

Суд постановив примусово привести Микитася на засідання

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і зобов'язав примусово доставити ексголову "Укрбуду", колишнього народного депутата Максима Микитася на засідання з обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі про замовлення викрадення столичного адвоката.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Здійснити привід підозрюваного на 13:00 31 грудня", – йдеться в ухвалі суду.

Суд зазначив, що Микитась та його захист були належним чином повідомлені про судове засідання і не поінформували про причини неявки.

Нагадаємо, у Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми.

Зловмисники виманили потерпілого під приводом зустрічі, заштовхали до автомобіля та повезли, а дорогою вимагали у нього повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис. Згодом у потерпілого відібрали два мобільних телефони, гроші та технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у правоохоронних органах, забудовником, на користь якого була написана розписка, є екснардеп Микитась.

Микитась наразі перебуває під нічним домашньому арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, унаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Після цього детективи НАБУ повідомили про підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб щодо забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта в рамках розслідування справи про привласнення майна Нацгвардії. Татаров заявив, що доведе свою невинуватість. Вищий антикорупційний суд призначив засідання щодо обрання запобіжного заходу Татарову на 30 грудня.

29 грудня Микитасю було повідомлено про підозру у викраденні людини та вимаганні.

Сьогодні він мав би явитися до суду, однак ні Микитась, ні його адвокати до суду так і не з'явилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: