fbpx
Сьогодні
09:45 31 Гру 2020

Під дверима матері Шабуніна знайшли вибуховий пристрій

Матері керівника "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна під двері квартири у Рівному поклали предмет, подібний до вибухового пристрою.

Про це йдеться у пості Шабуніна, який був опублікований у Фейсбуці.

"Моїй мамі підклали вибуховий пристрій під двері квартири. Якщо пристрій дійсно вибуховий (а так стверджує нацполіція), то маму збиралися вбити. Очевидно, що це мені такий "привіт", а не 69-річній літній жінці, яка вже майже нічого не бачить.

Правоохоронна система неспроможна забезпечити вже навіть не справедливість – елементарну безпеку своїх громадян.

Хто б за цим не стояв, він впевнений у власній безкарності. Цю впевненість йому гарантує неспроможність/корумпованість/держзрада (на вибір) міністра МВС, генпрокурора, голови СБУ і судової шобли. Всі разом вони так і не спромоглися покарати жодного замовника нападів на активістів. В тисячах випадків насильства проти українців ситуація аналогічна", – пише громадський активіст.

Шабунін нагадав, що "Нацполіція Авакова за пів року так і не спромоглася знайти хоча би виконавців" підпалу його будинку, а про замовників годі й говорити.

На його думку, правоохоронна, судова та безпекова системи деградують і продаються зі швидкістю, "яка все менше сумісна з виживанням країни", і на все це "політичний провід країни реагує, в кращому випадку, відосиками, в гіршому – захистом від покарання управлінців цих деградованих систем".

За словами активіста-антикорупційника, "не має значення, хто це організував: олігархи, корупційна шобла чи рускі, – зробити це їм дозволила неспроможність держави гідно відповісти в сотнях попередніх нападів".

У поліції Рівненщини розповіли, що повідомлення про вибухонебезпечні предмети під дверима квартири надійшло 30 грудня близько 22:30.

Також у поліції поінформували, що матір Шабуніна разом із іншими жителями під'їзду евакуювали і наразі вирішуватиметься питання про правову кваліфікацію події.

Нагадаємо, 23 липня в будинку керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна в селі Гнідин Бориспільського району сталася пожежа. Сам активіст упевнений, що мова йде про навмисний підпал, що і було підтверджено експертизою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: