fbpx
Сьогодні
10:07 31 Гру 2020

Кулеба про взаємодію з адміністрацією Байдена: Ми очікуємо рок-н-ролу

English version here

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав пріоритетні напрямки співпраці України з адміністрацією новообраного президента США Джо Байдена.

Про це він розповів у інтерв'ю ТСН.

"Ми очікуємо рок-н-ролу. Ми хочемо дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Америка й Україна є стратегічними партнерами. Це офіційно і фактично так. Тому нам потрібно додавати ще більше звуку до цієї пісні стратегічного партнерства. У нас є безпека. Це стовідсотковий пріоритет. У нас є трансформація України. Це те, де США можуть нам серйозно допомогти у зміцненні країни зсередини", – розповідає міністр, уточнивши, що в трансформації він має на увазі саме реформування країни.

"Третє питання — це наші відносини в економічній сфері — інвестиції в Україну, торгівля на світових ринках. Тому за цими трьома напрямами ми будемо пріоритетно працювати. Лише цим наші відносини не вичерпуються. Там величезний обсяг", – анонсував Кулеба.

Окрім того, міністр висловив сподівання, що питанням урегулювання конфлікту з Росією в США буде перейматися не окремий спецпредставник, а "уся державна машина США".

"Для цього треба, щоб у Держдепі, в Міноборони, Мінфіні, Конгресі — скрізь були прихильники України, які б допомагали нам розвивати ці відносини. А буде конкретна посада чи не буде — це вже другорядне питання", – переконаний Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: