fbpx
Сьогодні
16:25 31 Гру 2020

Ексбранцю Кремля Шумкову не пропонували медичної реабілітації після повернення в Україну

Колишньому політв'язню Олександру Шумкову після повернення в Україну офіційні структури медичної реабілітації ще не пропонували.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Державні особи чи органи – ні. Приватно, люди, близькі до моїх побратимів, організацій, які мене підтримували, – так", – зазначив Шумков.

Він також подякував Офісу омбудсмена України за підтримку, за "штурхання російської системи".

"Хочу подякувати Офісу омбудсмена за їх роботу – за інформаційну підтримку, за штурхання російської системи. Хочу сказати, що не всі вірили, що я повернуся додому, думали, що я потраплю у так звану розкрутку і мені "пришиють" ще якусь кримінальну справу. Я став для Росії незручним: надто великий розголос і підтримка", – сказав Шумков.

Нагадаємо, херсонець Олександр Шумков, колишній охоронець лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша, 4 грудня 2018 року був засуджений у РФ до чотирьох років ув'язнення. У вироку зазначалося, що він з 17 листопада 2014-го по 23 серпня 2017-го брав участь у діяльності "Правого сектора", яка була "спрямована проти інтересів Росії".

24 грудня український політв'язень та військовослужбовець Збройних сил України Олександр Шумков був офіційно звільнений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: