fbpx
Сьогодні
09:07 30 Гру 2020

У поліції запевнили,що нова підозра Микитасю не пов'язана із розслідуванням корупційних злочинів

Оголошення підозри експрезиденту "Укрбуду" Максиму Микитасю не пов'язане із розслідуванням корупційних злочинів, в яких він фігурує.

Про це йдеться у повідомленні Національної поліції України.

"Оголошення підозри Максиму Микитасю не має нічого спільного із розслідуванням корупційних злочинів, в яких він фігурує", – зазначається у повідомленні.

У Нацполіції також уточнюють, що Микитасю оголосили про підозру у вчиненні двох тяжких злочинів – викрадення людини та вимагання. Також Нацполіція наголошує, що будь-які маніпуляції на цю тему можуть бути розцінені як втручання в діяльність правоохоронного органу.

"Наголошуємо, що, відповідно до ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України, «відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим». Саме тому публічно оприлюднена лише частина доказів, зібраних поліцейськими в рамках досудового розслідування. Ця доказова база стала підставою для оголошення за погодженням із процесуальним керівником підозри Максиму Микитасю у вчиненні тяжких злочинів – викраденні людини та вимаганні", – пояснюють у Нацполіції.

Також звертають увагу, що кримінальне провадження, де фігурує Максим Микитась і яке розслідують слідчі підрозділи Нацполіції, не має нічого спільного з кримінальними провадженнями, досудове розслідування яких за підслідністю здійснюють інші правоохоронні органи.

При цьому у Нацполіції нагадують, що, згідно зі ст. 40 Кримінального процесуального кодексу України, «слідчий, здійснюючи свої повноваження відповідно до вимог цього Кодексу, є самостійним у своїй процесуальній діяльності, втручання в яку осіб, що не мають на те законних повноважень, забороняється».

Національна поліція України закликає не маніпулювати інформацією, оскільки досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії, санкціоновані прокуратурою та судом.

Раніше у НАБУ висловлювали занепокоєння, що справу Нацполіції щодо експрезидента "Укрбуду" Максима Микитася можуть використовувати для тиску на нього як викривача корупції у вищих ешелонах влади.

Як повідомлялося, Микитасю у вівторок повідомили про підозру у викраденні людини та вимаганні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: