fbpx
Сьогодні
22:55 30 Гру 2020

ООН заявила, що Трамп порушив міжнародні зобов'язання США

Фото Reuters

Організація об'єднаних націй (ООН) звинуватила президента США Дональда Трампа в порушенні міжнародних зобов'язань з міжнародного права через помилування військовослужбовців приватної військової компанії Blackwater.

Як повідомляє агентство Reuters, експерти ООН, Женевські конвенції зобов'язують держави залучати військових злочинців до відповідальності за їхні злочини, навіть якщо вони виступають як підрядчики приватних служб безпеки.

"Помилування військових з Blackwater – це виклик правосуддю і жертвам різанини на площі Нісур і їхнім сім'ям", – сказала голова робочої групи ООН з використання найманців Олена Апарак.

Також в ООН підкреслили, що дозволяючи підрядникам ПВК "діяти безкарно в збройних конфліктах", держави зможуть обходити свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права.

Раніше повідомлялося про те, що Трамп помилував екс-очільника свого виборчого штабу Манафорта і колишнього співробітника свого передвиборчого штабу Джорджа Пападопулоса.

На цю мить Трамп, у якого в Білому домі залишилося 21 день до приведення до присяги 20 січня обраного президента Джо Байдена, з моменту вступу на посаду оголосив про помилування 70 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: