fbpx
Сьогодні
08:32 30 Гру 2020

"Не працював у команді": в ОПУ прокоментували звільнення Кривоноса

В Офісі президента пояснили рішення про звільнення Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони тим, що того не цікавить «командна робота» і подобалися «політичні суперечки».

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі Українській правді.

«Якщо говорити прямо, то все-таки, держава — це правила і відповідальність. Не можна бути при посаді в державі і в той же час відверто руйнувати зсередини саму суть держави. РНБО — це ж не місце для політики. Там треба займатися конкретною командною роботою, заради якої і створювався цей орган. Давати конкретну експертизу, оцінювати ризики, пропонувати рішення і виходити з відпрацьованим підсумковим рішенням на публіку. Це ж безпека. Але це точно не місце для реалізації своїх бажань. На жаль, генерал Кривонос протягом тривалого часу не хотів або не міг цього робити — не пропонував свої якісні експертні оцінки і не працював у команді», — сказав Подоляк.

Він підкреслив, що президент України Володимир Зеленський залишив Кривоноса на посаді в РНБО «беручи до уваги його бойовий досвід».

За словами Подоляка, «Зеленський сподівався, що Кривоніс зможе працювати разом з новою командою в інтересах України і в рамках сучасних концепцій національної безпеки».

«Тим не менш, на превеликий жаль, з кожним місяцем ставало дедалі очевидніше, що Кривоноса не цікавить командна робота на позиції заступника секретаря РНБО. Йому явно подобалося робити гучні політичні заяви, вступати в політичні суперечки. Причини розставання більш ніж закономірні», — сказав Подоляк.

Нагадаємо, 29 грудня під час засідання РНБО президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса із його посади.

Раніше Кривонос розкритикував ідею Зеленського щодо мобілізації населення у випадку повномасштабної війни з Росією.

Кривонос також прокоментував власне звільнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: