fbpx
Сьогодні
10:37 30 Гру 2020

Арестович пояснив, чому секретар РНБО подав на звільнення Кривоноса кілька місяців тому

Позаштатний радник глави Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки і оборони Олексій Арестович заявив, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов кілька місяців тому подав на звільнення Сергія Кривоноса з посади свого заступника.

Про це Арестович написав у Фейсбуці.

Радник глави ОП нагадав, що Кривонос був призначений у РНБО ще президентом Петром Порошенко.

"На своїй новій посаді себе не проявив і рішенням секретаря РНБО кілька місяців тому був поданий на звільнення і повернення в розпорядження міністра оборони України. Зокрема, С.Кривонос провалив підготовку законопроекту про територіальну оборону, був відсторонений з позиції керівника робочої групи з підготовки закону і замінений генерал-полковником М.Ковалем. Після цього почав інтригувати проти нового закону, розробка якого була призначена Указом Президента, і, порушуючи поняття офіцерської честі, зайнявся організацією політичної кампанії, спрямованої на дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України, зокрема Президента і офісу Президента України", – заявив Арестович.

Він підкреслив, що тепер оцінку цим та іншим діям Кривоноса винесе міністр оборони Андрій Таран.

Радник глави ОП також зазначив, що Кривонос є свідком у справі про "спробу організації державного перевороту" в Україні в 2017 році.

"Правоохоронним органам України належить ще визначити в рамках кримінальної справи про спробу організації державного перевороту в 2017 році, за якою С.Кривонос проходить "свідком", чи був він там свідком або соратником організаторів", – заявив Арестович.

Нагадаємо, 29 грудня під час засідання РНБО президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса із його посади.

Раніше Кривонос розкритикував ідею Зеленського щодо мобілізації населення у випадку повномасштабної війни з Росією.

Кривонос також прокоментував власне звільнення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: