fbpx
Сьогодні
20:22 29 Гру 2020

Зеленський звільнив Кривоноса з РНБО

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Відповідний указ № 604/2020 Глава держави підписав 29 грудня, про що повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Згідно з документом, Сергія Кривоноса направлено у розпорядження Міністерства оборони України.

Що було раніше?

Зеленський заявив, що в разі нападу РФ на Україну з боку окупованого нею Криму "буде велика війна" і будуть мобілізовані і чоловіки, і жінки.

Кривонос зазначив, що мобілізація і жінок і чоловіків у разі нападу Росії не матиме сенсу, оскільки для бою потрібно мати військовий вишкіл, а велика кількість громадян України не знають, як воювати. Тому вони не зможуть ефективно протистояти ворогу.

Довідка

12 березня 2019 року президент України Петро Порошенко призначив першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса, який до цього обіймав посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Кривонос також очолив міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва (ВТС) та експортного контролю.

Кривонос народився 26 липня 1970 року в Кременчуці Полтавської області.

Очолював групу спецназу, був командиром 8-го Хмельницького полку спецпризначення. Брав участь у багатьох міжнародних навчаннях. Командував обороною аеродрому Краматорська в 2014 році.

З листопада 2014 року Кривонос – начальник Управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних сил України, з 5 січня 2016 року – перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Кривонос висувався кандидатом у президенти України в 2019 році, але 6 березня зняв свою кандидатуру, підтримавши кандидатуру Петра Порошенка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: