fbpx
Сьогодні
17:40 29 Гру 2020

Зеленський скликав РНБО, аби вирішити конституційну кризу

English version here

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони для вирішення питання щодо Конституційного Суду.

Про це пише УП, із посиланням на коментар прессекретаря президента Юлії Мендель.

"Сьогодні (29 грудня – ред.) президент Володимир Зеленський скликав засідання Ради Національної безпеки та оборони, на якому, зокрема, розглядалися питання конституційної кризи", – зазначила Мендель.

Вона повідомила, що деталі засідання будуть повідомлені офіційно пізніше. Саме засідання уже закінчилося.

Окрім того, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив, що на засіданні РНБО розглядалася ситуація щодо глави Конституційного суду Олександра Тупицького. За словами Лещенка, президент Зеленський видасть указ про відсторонення Тупицького з посади строком на місяць згідно зі статтею 154 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що главу КСУ Олександра Тупицького підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

Офіс генерального прокурора направив поштою повідомлення про підозру главі КСУ Олександру Тупицькому у зв'язку з його неявкою в понеділок на процесуальні дії.

Також ОГП направив клопотання президентові України про відсторонення Тупицького з посади судді терміном на два місяці.

На днях журналісти "Схем" із посиланням на запис розмови за участю Олександра Тупицького повідомили, що чинний голова КС, коли був суддею в Донецьку у 2006–2010 роках, за допомогою впливу та знайомств серед суддів сприяв заволодінню майном заводу в місті Зугрес та, ймовірно, отримав частку у цьому підприємстві.

У жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури за участю СБУ записали розмову Тупицького в рамках кримінального провадження щодо колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, який перебуває в розшуку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: