fbpx
Сьогодні
20:38 29 Гру 2020

Зеленський подасть до Верховної Ради невідкладний законопроєкт про недостовірне декларування

Фото: ОП

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України схвалили законопроєкт щодо вдосконалення відповідальності за недостовірне декларування, який після доопрацювання президент Володимире Зеленський внесе до парламенту як невідкладний.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

"Багато з народних депутатів не хотіли, щоб було покарання у вигляді позбавлення волі. Тому був ухвалений законопроєкт з компромісною редакцією. І зараз ми виправляємо помилку. Я згоден, що цей законопроєкт треба доопрацювати, щоб не було суперечок з приводу тих чи інших норм", – зазначив Володимир Зеленський.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зауважив важливість ухваленого парламентом закону щодо відновлення відповідальності за недостовірне декларування.

"І для того щоб посилити відповідальність за недекларування чиновниками своїх статків, щоб вони їх не приховували, сьогодні відбулося засідання РНБО, на якому схвалений проєкт закону, який буде відправлений до Верховної Ради як невідкладний з певним доопрацюванням", – розповів він.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін вважає, що питання кримінальної відповідальності за недостовірне декларування має бути вирішене саме в той спосіб, якого вимагає українське суспільство.

"Має бути відновлена не лише кримінальна відповідальність, а й відповідне покарання за те, що особа не задекларувала якісь свої статки й це було зроблено умисно і в значній сумі. Рада національної безпеки і оборони України підтримала позицію Президента щодо відновлення такого виду покарання, як позбавлення волі за недекларування і за недостовірні відомості в електронних деклараціях наших чиновників", – сказав Андрій Костін.

Депутат також нагадав, що Венеціанська комісія ухвалила висновок, яким рекомендує Верховній Раді не просто відновити кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях, а встановити такий вид покарання, як позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 грудня Зеленський підписав "компромісний" закон про встановлення відповідальності за недостовірне декларування.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: