fbpx
Сьогодні
20:12 29 Гру 2020

В Одесі на сміттєзвалищі запрацювала біогазова станція

В Одесі на міському сміттєзвалищі "Дальницькі кар'єри" запрацювала біогазова станція потужністю 3 МВт.

Про це пише Екотаун.

Зазначається, що проєкт дегазації реалізувала компанія "Кліар Енерджі груп".

Газ, який виділяється при розкладанні відходів, цілодобово відкачується через свердловини, розташовані по всьому полігону ТПВ і транспортується по трубах до газових фільтрів, а потім спалюється для виробництва електроенергії. Установка відкачує з полігону до 90% звалищного газу.

Станція включає три когенераційні установки австрійської компанії Jenbacher і дозволяє утилізувати до 12 млн куб.м звалищного газу на рік та виробляти щодоби близько 70 тис. кВт•год або понад 24 млн кВт·год на рік "зеленої" електроенергії.

Біогазова станція в Одесі

Станція на "Дальницьких кар'єрах" – найсучасніша і найпотужніша в Україні, зазначають у компанії.

"Дегазація сміттєвого полігону дозволить запобігти пожежам на звалищі: при горінні метану виділяється велика кількість отруйних речовин, які поширюються на багато кілометрів навколо, – пояснює директор "Кліар Енерджі Груп" Андрій Гриненко. – Найближчим часом значно поліпшиться якість повітря в регіоні: звалищний газ дуже шкідливий для людини і має сильний неприємний запах".

Наразі біогазова станція вже вийшла на встановлену потужність.

"Це було непросте будівництво, – зазначають на підприємстві "Союз" — багаторічного орендаря "Дальницьких кар'єрів". – Через карантин виникали проблеми з постачанням запчастин з-за кордону, держава припинила виплати за "зеленим" тарифом, заборгувавши компанії величезні суми, але будівництво було завершено навіть раніше встановленого терміну".

Біогазова станція в Одесі

На черзі – рекультивація полігону "Дальницькі кар'єри" і будівництво заводу з перероблювання сміття. Третя стадія передбачає будівництво заводу з енергетичної утилізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: