fbpx
Сьогодні
19:03 29 Гру 2020

У 2020 році в Україні створили 24 фільми

Цьогоріч за підтримки Державного агентства з питань кіно у прокат вийшли 20 українських фільмів.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на live-конференції щодо підсумків роботи МКІП у 2020 році та планів на наступний рік.

"У кінопрокат вийшли 20 українських фільмів цього року, створених за підтримки Держкіно. Запущені у виробництво 92 проєкти. Завершено протягом цього року 24 фільми", – підкреслив Ткаченко.

Він зазначив, що у цьому році були проведені Дні українського кіно в Брюсселі, Італії, Гельсінки.

Також Ткаченко додав, що цього року було завершено цифрову платформу-каталог "Книжки на ринку", яка дозволить забезпечити прозорість закупівель книжок для поповнення бібліотечних фондів за кошти державного та місцевих бюджетів.

Серед цьогорічних досягнень МКІП у міжнародній співпраці Ткаченко назвав ратифікацію угоди між Україною і Канадою щодо спільного кіновиробництва, приєднання до Європейського фонду підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт Eurimages, ухвалення програми про культурне співробітництво між Україною та Італійською Республікою на 5 років, початок процедури, необхідної для приєднання України до Конвенції Ради Європи про кінематографічну копродукцію.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: