fbpx
Сьогодні
22:11 29 Гру 2020

Рішення відсторонити Тупицького було вимушеним кроком для Зеленського, - представник президента в КСУ

Фото: ukrinform.ua

Володимир Зеленський був змушений підписати указ про відсторонення Олександра Тупицького з посади очільника Конституційного Суду. 

Таку думку озвучив представник Володимира Зеленського у КСУ Федір Веніславський в коментарі 24 каналу.

Веніславський пояснив, що рішення Зеленського є вимушеним кроком у відповідь на клопотання Офісу генерального прокурора. Він зазначив, що після того, як Офіс генпрокурора вручив Тупицькому підозру про злочин, його процесуальний статус суттєво змінився.

"Відтепер він підозрюваний у вчиненні кількох злочинів проти правосуддя! Чи може особа, яка є підозрюваним в таких злочинах, брати участь у здійсненні конституційного судочинства? Безумовно, ні", – підкреслив Веніславський.

Він також додав, що Зеленський діяв у межах своїх конституційних повноважень, ухвалюючи рішення про тимчасове відсторонення Тупицького від посади. Як сказав Веніславський, коли Зеленський отримав клопотання від прокурорів, то дійшов висновку про необхідність негайного відсторонення Тупицького.

"Оскільки його (Тупицького, – ред.) перебування на цій посаді на час досудового розслідування становить реальну загрозу не лише об'єктивності досудового розслідування, але й національній безпеці держави загалом", – підсумував Веніславський.

Нагадаємо, сьогодні 29 грудня Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: