fbpx
Сьогодні
15:58 29 Гру 2020

Підозри на адресу Микитася можуть використовуватися для блокування розслідування бюро, - НАБУ

У НАБУ заявляють, що кримінальне переслідування колишнього власника компанії "Укрбуд", екс-нардепа Максима Микитася викликає занепокоєння у зв'язку з можливим тиском на нього як викривача у справі про розкрадання майна Національної гвардії.

"Національне бюро не володіє інформацією щодо доказової бази, на підставі якої слідчі Національної поліції повідомили про підозру колишньому народному депутату, екс-бенефіціарному власнику компанії "Укрбуд", – ідеться в повідомленні НАБУ.

За інформацією бюро, викладені в публічний доступ відеоматеріали не містять достатньо інформації для яких-небудь висновків про доказову базу.

У НАБУ наголошують, що екс-нардеп є викривачем, "який надав детективам НАБУ інформацію про корупцію у вищих ешелонах влади".

"За одним із досліджених фактів заступнику керівника Офісу президента повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Відтоді НАБУ стикається з безпрецедентним втручанням у свою діяльність через незаконні рішення: втаємничену необґрунтовану зміну прокурорів у провадженні, рішення суддів із порушенням підсудності, зміну підслідності у справі", – наголошується в повідомленні НАБУ.

У цьому контексті в бюро заявляють, що притягнення до кримінальної відповідальності колишнього власника компанії "Укрбуд" викликає " занепокоєння щодо можливості використання заходів кримінального правового характеру задля блокування розслідувань НАБУ та незаконного тиску на викривача з метою сприяння викритим ним особам в ухиленні від передбаченої законом відповідальності".

Національне бюро не володіє інформацією щодо доказової бази, на підставі якої слідчі Національної поліції повідомили…

Posted by НАБУ on Tuesday, December 29, 2020

Як повідомлялося, Микитасю у вівторок було повідомлено про підозру у викраденні людини та вимаганні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: