fbpx
Сьогодні
14:06 29 Гру 2020

Глава МЗС прокоментував призначення Маркарової на посаду посла України в США

Колишній міністр фінансів України Оксана Маркарова буде успішним професійним послом України в США, переконаний міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Сам Костянтин Іванович (Грищенко, екс-глава МЗС України, екс-посол України в США) мене колись навчив і мені сказав: Дмитре, гіршою за дипломатію є лише внутрішня дипломатія. Іншими словами, той, хто вміє робити внутрішню дипломатію, той може бути і дипломатом. Це його слова, яким він мене колись навчив, за що я йому дуже вдячний. Я переконаний, що Оксана Маркарова, колишня міністр фінансів, буде успішною професійною пані послом України у Сполучених Штатах", – сказав Кулеба в інтерв'ю газеті "День".

Він зазначив, що, можливо, деякі дипломати ставляться до цього драматично, оскільки вони обіймали посаду глави дипломатичного відомства у Вашингтоні.

"Але я хочу, щоб ми не впадали в лицемірство. Можна критикувати цей вибір. Але питання в іншому. Ніхто, окрім вузької частини української дипломатичної спільноти, очолюваної Костянтином Івановичем, до якого я реально тепло ставлюся і поважаю, не вважає Маркарову негідним кандидатом на цю посаду", – зазначив глава МЗС України.

"Так, вона колишній член уряду. А кого треба призначати послом у США? А чому не може бути людина, яка дуже добре розуміє Америку, тому що взаємодіяла із США і має успішний досвід взаємодії? Міністр фінансів не може не бути дипломатом за визначенням. Я про це одразу казав", – пояснив Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: