fbpx
Сьогодні
09:25 29 Гру 2020

Байден заявив, що команда Трампа перешкоджає передачі справ новій адміністрації

Фото: liga.net

Джо Байден стверджує, що політичне керівництво Пентагону, а також одне з ключових управлінь Білого дому перешкоджають передачі справ новій адміністрації.

Про це Байден сказав на пресконференції після зустрічі з керівниками спецслужб і міноборони.

«Ми стикнулися з перешкодами, які створює політичне керівництво міністерства оборони та управління (Білого дому – ред.) з питань менеджменту й бюджету. Зараз ми просто не отримуємо всієї необхідної інформації щодо ключових питань національної безпеки від адміністрації, яка йде», – наголосив обраний президент.

Байден назвав це проявом безвідповідальності з боку чинної влади. Він підкреслив, що його кабінет потребує «чіткого уявлення» про стан справ, зокрема про дії американських військ у світі та операції стримування ворожих проявів.

«Нам потрібна повна інформація про планування бюджету, що проводиться в міністерстві оборони та інших відомствах», – констатував Байден.

Він додав, що не можна допустити, аби противник скористався будь-якою паузою або плутаниною в період зміни адміністрацій.

Повідомлялося, що Дональд Трамп відразу після поразки на виборах майже повністю змінив політичне керівництво міністерства оборони США. Причому відправив у відставку не тільки міністра, а й іще кількох найвищих посадовців. Замість них були призначені лояльні президенту посадовці.

У грудні команда Байдена неодноразово заявляла, що Пентагон відмовляється інформувати перехідну адміністрацію про масштабні кібератаки на державні установи та великі американські компанії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: