fbpx
Сьогодні
17:06 28 Гру 2020

В Україні запустять нову кампанію з поширення рослинного харчування

English version here

У 2021 році кампанії Веган Челендж і Здорово Їмо об'єднуються для створення нового проєкту UA Plant-Based. Його метою є поширення інформації про рослинне харчування в Україні, популяризація рослинних продуктів і страв, освітня робота з бізнесами та державними установами, а також зміна громадської думки про подібний раціон. 

Обидві кампанії протягом кількох років працювали у сфері рослинного харчування та мали чималі успіхи. Однак подібний ребрендинг стане кроком до більш серйозної роботи та дозволить реалізовувати амбіційніші проєкти в Україні. 

Наприклад, в рамках кампанії Здорово Їмо було проведено два всеукраїнських дослідження стосовно кількості вегетаріанців і веганів в Україні. Було запущено Рослинні понеділки міжнародну кампанію, котра пропонує закладам харчування долучитися до світового тренду та робити акцент на рослинних стравах свого меню щопонеділка. На престижній виставці WorldFood Ukraine вперше був представлений окремий стенд з виробниками виключно рослинної продукції. Було проведено декілька опитувань стосовно найкращих рослинних продуктів та ресторанних меню, а напередодні Великого посту було знято короткий метр разом із фестивалем соціальної реклами Molodiya. 

Веган Челендж це безкоштовна програма, котра надавала учасникам всю необхідну інформацію про веганство та рослинний раціон. За два роки існування на Челендж зареєструвалося майже 12 тисяч людей, більшість з яких до цього часу не пробували подібне харчування. Була можливість отримати підтримку персонального ментора чи менторки, а також проконсультуватися з зареєстрованими дієтологом та психологинею проєкту. В рамках Веган Челенджу було проведено багато лекцій та вебінарів про рослинне харчування, чимало розіграшів веганських продуктів, було створено електронну книгу веганських рецептів для безкоштовного завантаження, а також безліч додаткових матеріалів для вільного ознайомлення.  

UAPlantBased

Новий проєкт UA Plant-Based буде продовженням роботи обох кампаній, але з фокусом на трансформацію бізнесу та інституційні зміни. Серед цілей кампанії: освітня робота про рослинне харчування для громадян і власників бізнесів, впровадження рослинних страв у меню більшої кількості закладів, популяризація місцевих виробників веганської продукції, проведення бізнес-орієнтованих конференцій, створення комунікаційної бази для виробників та дистриб'юторів тощо. Світовий ринок рослинних альтернатив і попит на них невпинно зростають, а технології виробництва рослинних продуктів продовжують активно розвиватися, тож UA Plant-Based прагне долучити Україну до цього світового руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: