fbpx
Сьогодні
22:26 28 Гру 2020

У Білорусі пояснили скандальну заяву Лукашенка про Україну

Заява президента Білорусі Олександра Лукашенка про "тонни контрабандної зброї з України", є старим пропагандистським прийомом, якому вже давно ніхто не вірить.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" білоруський політолог, член Координаційної ради білоруської опозиції Віталій Римашевський.

"Лукашенко – далеко не молодий політик, і з креативом у нього вже не дуже добре, тому вони використовують ті самі прийоми, які використовували протягом останніх 10 років. Я пам'ятаю, що в 2010 році, після розгону акції протесту, по телевізору показували мікроавтобуси, які проривалися через український кордон зі зброєю, навіть склади зі зброєю одного з кандидатів у президенти. Коли дійшла справа до судів, ця зброя кудись розчинилася, взагалі ніде не фігурувала. Те ж саме відбулося в 2014 році, коли показували кадри з арештом людей, показували нібито бойову зброю, і потім нічого не поставили в провину, вони перебували в СІЗО два місяці, потім відпустили, – нагадав Римашевський.

За його словами, Лукашенко думає, "що пропаганда працює, люди дивляться телебачення і вірять".

"Але насправді, ситуація змінилася, білоруській пропаганді не вірить ніхто, інформація про зброю всередині країни виглядає як мінімум несерйозно. Всі ці заяви Лукашенка про тонни зброї… чому вона вимірюється в тоннах, а не одиницях? Це викликає посмішку, хоча ситуація сумна", – констатував білоруський політолог.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко 25 грудня заявив, що білоруські спецслужби затримали "терористичну групу" яка начебто везла контрабандою з України "тонни зброї".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: