fbpx
Сьогодні
15:50 28 Гру 2020

Суд продовжив термін дії зобов'язань нардепу Юрченко

ВАКС продовжив строк дії обов'язків народному депутатові Олександру Юрченку, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди, зокрема, і обов'язки не відлучатися з Києва без дозволу детектива та здачу іноземних паспортів на зберігання до ДМС.

Про це інформує пресслужба ВАКС.

«У четвер, 24 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила строк дії процесуальних обов'язків, покладених на народного депутата Верховної Ради України. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 ККУ», – йдеться у повідомленні.

Тож нардеп Юрченко зобов'язаний: прибувати до детектива, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися із Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із особою, зазначеною в ухвалі; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу ДМСУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з нашої країни.

Строк дії обов'язків – до 24 лютого 2021 року включно.

28 вересня Олександр Юрченко записав перше відеозвернення та заперечив будь-яку причетність до інкримінованих йому злочинів.

Нагадаємо, що нардеп Юрченко вийшов з СІЗО під заставу в 3 млн гривень.

21 вересня ВАКС заарештував народного депутата Олександра Юрченка з альтернативою застави в 3 млн грн.

Раніше сам Юрченко заявив, що не має стосунку до злочину, який йому інкримінує НАБУ.

Нагадаємо, що 13 вересня народний депутат Гео Лерос написав у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов'язаний з побутовими відходами". Лерос стверджував, що НАБУ зібрало достатньо доказів, і звинуватив генпрокурора Ірину Венедіктову у тому, що вона нібито "блокує санкцію" щодо Юрченка.

15 вересня генпрокурор Венедіктова заявила, що отримала від НАБУ лист з проханням підписати повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Юрченку, але доказів недостатньо.

Водночас НАБУ опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Юрченку і закликало генпрокурора погодити йому підозру.

Фракція "Слуга народу" виключила зі своїх лав депутата Олександра Юрченка, якого НАБУ підозрює в хабарництві. 

17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру і клопотання про тримання під вартою народному депутату Олександру Юрченку, якого підозрюють в отриманні хабаря.

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику нардепа від "Слуги народу" Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

17 вересня за Івана Фіщенка внесли заставу у розмірі понад мільйон гривень.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: