fbpx
Сьогодні
13:43 28 Гру 2020

Рожкова і Сологуб подали позов проти Ради Нацбанку: в НБУ назвали це "демаршем"

Заступниця глави Національного Банку України Катерина Рожкова і перший заступник глави НБУ Дмитро Сологуб подали судовий позов проти Ради НБУ.

Про це повідомив голова Ради Національного Банку Богдан Данилишин на своїй Facebook сторінці.

"Із здивуванням дізнався, що напередодні приїзду місії МВФ заступники глави НБУ Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб подали позов проти Ради Національного банку. Оскільки сам позов до нас офіційно не надійшов, то залишається тільки здогадуватися про його суть: чи то йдеться про оскарження догани, чи дійсно Рожкова і Сологуб прагнуть відсудити собі багатомільйонні премії", – написав Данилишин.

За словами голови Ради, Рожкова і Сологуб, як громадяни демократичної держави, мають право на подачу судових позовів, проте у них було достатньо часу, щоб обговорити претензії зі своїм роботодавцем.

"Голови голови НБУ – наймані клерки… і Рада НБУ має право, як похвалити їх, так і покарати за певні дії", – пояснює Данилишин.

На його думку, Рожкову і Сологуба є за що карати: "… від "банкопаду" – найбільшої авантюри періоду 2014-2018 років, – до маніпуляцій з відсотковими ставками".

Богдан Данилишин висловив впевненість, що час подачі позову проти Ради НБУ обрано не випадково.

"Пані Рожкова свого часу була задіяна в переговорних процедурах з керівництвом МВФ і добре знає всі "чутливі моменти" взаємного спілкування… Я роблю висновок, що мета юридичного демаршу – послабити позиції української сторони в переговорах з представниками МВФ", – заявив Богдан Данилишин.

І дещо із не зовсім передноворічногоІз здивуванням дізнався, що напередодні приїзду місії МВФ заступники голови НБУ…

Posted by Богдан Данилишин on Sunday, December 27, 2020

Нагадаємо, що Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб подали позов до проти Ради НБУ в Окружний адміністративний суд Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: