fbpx
Сьогодні
21:32 28 Гру 2020

Микитась просить Венедіктову повернути справу Татарова в НАБУ, - ЗМІ

Головний фігурант справи про махінації з квартирами для Нацгвардії Максим Микитась звернувся до генерального прокурора Ірини Венедіктової з клопотанням про передачу кримінальної справи назад в НАБУ.

Про це з посиланням на свої джерела пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

Так, за його словами, директор НАБУ Артем Ситник своєю чергою звернувся в СБУ з офіційним запитом про передачу справи назад в його відомство.

"Сьогодні за даними джерел, підозрюваний Максим Микитась підписав клопотання до генерального прокурора Ірині Венедиктової і замгенпрокурора Олексію Симоненку про передачу кримінальної справи, за якою підозри висунуті самому Микитасю і заступник голови ОП Олегу Татарову. Микитась в клопотанні пише, що справа, яку Генпрокуратура передала в СБУ, було відкрито проти нього як народного депутата минулого скликання, і за законом ця справа знаходиться у виключній компетенції НАБУ. Таке ви рідко побачите – сам обвинувачений просить від Генпрокурора не порушувати закон і не "зливати" його кримінальну справу!" – йдеться в повідомленні.

За словами Бутусова, НАБУ залишають поза передачею справу Микита-Татарова в СБУ, як це наказав замгенпрокурора Олексій Симоненко, на увазі незаконність даного рішення. Матеріали справи фізично продовжують перебувати в НАБУ.

"Сьогодні, як повідомляють наші джерела, директор НАБУ Артем Ситник звернувся в СБУ з офіційним запитом про передачу справи з СБУ в НАБУ. Клопотання Микита і звернення Ситника значно зміцнюють правову позицію НАБУ. Чи не виконати це клопотання і це звернення не можна. По суті Офіс Президента і Генпрокуратура працюють на захист Татарова, на виконання незаконного рішення. Але хто візьме відповідальність відмовити Мікітасов і Ситнику – і прямо порушити закон? " – підкреслив журналіст

Бутусов додав, що зараз головним завданням для Офісу президента стане удар по Мікітасов, справа хочуть забрати, щоб змусити основного свідка відмовитися від дачі свідчень у Татарову.

"Це просто демонстративне втручання оточення президента в роботу правоохоронних органів. Захищаючи Татарова, Володимир Зеленський опустився з ним на один рівень – рівень міліцейсько-суддівського "рішали", для якого "справедливість" і правосуддя" – це порожні фігуральний вислів, і який з гаранта дотримання законів став гарантом їх порушення… ", – підсумував журналіст.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво Олега Татарова.

Нагадаємо, що НАБУ заявило про безпрецедентне в історії втручання Офісу генпрокурора в розслідування справи.

Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Нагадаємо, що 21 грудня Олег Татаров прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру. Також він написав заяву про тимчасове призупинення виконання своїх посадових обов'язків і їх передачу іншій посадовій особі.

Татаров про заяву Ситника сказав, що не буде і не може бути ніякого арешту за сфальсифікованим провадженням.

Нагадаємо, згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії "фахівцем зі схем".

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації.

18 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у хабарництві заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: