fbpx
Сьогодні
22:03 28 Гру 2020

Кулеба висловив надію на "новий рівень" співпраці з адміністрацією Байдена

фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розраховує, що відносини Києва і Вашингтона вийдуть на новий рівень, коли до роботи приступить адміністрація 46-го президента США Джо Байдена.

Про це повідомили в МЗС.

«Під час президентства Джо Байдена ми сподіваємося на новий, особливо якісний рівень співробітництв», – заявив Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Internationale Politik, опублікованому 28 грудня.

Міністр пояснив свої очікування тим, що Байден глибоко занурений в українську проблематику, так займався нею на посаді віце-президента в адміністрації Барака Обами.

«З президентством Джо Байдена ми вперше отримаємо президента США, який дуже добре знає і розуміє Україну. Не потрібно буде жодної зайвої хвилини витрачати, щоб пояснити нашу країну. Свого часу на посаді віце-президента він приділяв особисту увагу і зусилля для України. Це ми дуже сильно цінуємо», – зазначив Кулеба.

Міністр підкреслив, що до інавгурації Байдена офіційний Київ продовжувати повноцінну співпрацю з адміністрацією Дональда Трампа, а також вказав на важливість збереження двопартійної підтримки України в США.

«Найважливіший фундамент відносин між США і Україною залишився незмінним: широка підтримка, яку наша країна отримує як від Республіканської, так і Демократичної партії. Поки так триватиме, гарний розвиток в наших відносинах буде гарантовано», – резюмував дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: