fbpx
Сьогодні
18:56 28 Гру 2020

"Глухого кута немає": у ТКГ відповіли Разумкову щодо Донбасу

Член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш спростував заяву спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова про те, що переговори щодо Донбасу зайшли в глухий кут.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я не згоден (з тим, що переговори зайшли в глухий кут – ред.). Сьогоднішня інформація Єрмака (глави Офісу президента – ред.) про те, що планується зустріч на рівні зовнішньополітичних радників, говорить про те, що процес йде. Глухого кута немає. Інше питання, що, може бути, очікування були вищі від нормандського формату, очікували, що за рік він дасть якийсь більш конкретний результат. Але ці результати від початку були нереалістичні, бо якщо Росія не хоче розв'язувати проблему, то її не можна буде вирішити навіть на рівні нормандського формату. Він тільки як інструмент може просувати Росію до позитивного для нас рішення", – сказав Гармаш.

Учасник ТКГ назвав основні досягнення України на переговорах:

"Ми отримали ще більшу групу наших полонених, ми поміняли свою політику щодо окупованих територій, відкрили нові КПВВ. Ми отримали, не можна говорити перемир'я, але в 10 разів зниження кількості жертв на лінії фронту – це теж істотний плюс. В тих умовах військової, економічної і політичної нерівності, в яких ми перебуваємо, наші переговорні групи домоглися значного позитивного результату".

Раніше Арестович назвав головні пріоритети української делегації в ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: