fbpx
Сьогодні
12:22 28 Гру 2020

Главу КСУ підозрюють у підкупі свідка: деталі

Главу Конституційного суду України Олександра Тупицького підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україні" в Офісі генпрокурора.

"З часу направлення (повідомлення про підозру) глава КС вважається підозрюваним у підкупі свідка, а також у завідомо неправдивих показаннях свідка, тобто вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 386 і ч. 2 ст. 384 КК".

Водночас представник прес-служби Офісу генпрокурора Марина Хоменко сказала журналістам у понеділок: "Наразі у зв'язку з тим, що (Тупицькому) інкримінується скоєння нетяжкого злочину, запобіжний захід обирати не планується".

Вона також уточнила, що Офіс генпрокурора не отримував жодних клопотань від глави КС.

За словами представника прес-служби, Тупицького підозрюють у тому, що "в корисливих інтересах і в інтересах колишнього глави Вищого господарського суду України вчинив вплив на свідка в кримінальному провадженні шляхом підкупу, щоб він відмовився від надання показань або надав неправдиві показання".

Крім того, за її словами, глава КС тричі впродовж 2018-2019 років надавав слідчому управлінню спецрозслідувань Генпрокуратури неправдиві показання в кримінальному провадженні про заволодіння активами ВАТ "Зуївський енергомеханічний завод".

Нагадаємо, що Офіс генерального прокурора направив поштою повідомлення про підозру главі КСУ Олександру Тупицькому у зв'язку з його неявкою в понеділок на процесуальні дії.

Також ОГП направив клопотання президентові України про відсторонення Тупицького з посади судді терміном на два місяці.

На днях журналісти "Схем" із посиланням на запис розмови за участю Олександра Тупицького повідомили, що чинний голова КС, коли був суддею в Донецьку у 2006–2010 роках, за допомогою впливу та знайомств серед суддів сприяв заволодінню майном заводу в місті Зугрес та, ймовірно, отримав частку у цьому підприємстві.

У жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури за участю СБУ записали розмову Тупицького в рамках кримінального провадження щодо колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, який перебуває в розшуку.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: