fbpx
Сьогодні
13:06 27 Гру 2020

Закарпаття стало лідером будівництва доріг у 2020 році

У будівництві дорожньої інфраструктури Закарпатська область стала лідером цього року.

Про це було сказано під час медіазаходу в Ужгорожі, головною темою якою стала реалізації програми "Велике будівництво" у Закарпатській області, про що інформує Національний Промисловий Портал.

Під час медіазустрічі йшлося передусім про один з найважливіших напрямків — прокладання доріг та відновлення і будівництво мостів.

У Закарпатській області відремонтували майже 300 кілометрів доріг, закінчили роботи та запустили рух мостом у смт Буштино, який носив статус "довгобуду" з 2008 року. Також витратили рекордну суму грошей — майже 5 мільярдів гривень. Про це детальніше розповів Євген Петрощук, перший заступник керівника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області.

"За цей рік відремонтовано 271 кілометр доріг у верхньому шарі, що є абсолютним рекордом, а також 80 кілометрів в нижньому шарі. За останні десять років загалом, якщо додати все, що було зроблено за той період, виходить менше, ніж за цей рік, — зауважив Євген Петрощук. – За цей рік з великих об'єктів зроблена дорога Н09, яка поєднує Івано-Франківську та Закарпатську області: 135 км у верхньому шарі, наступного року планується дозавершити 20 км. Маємо один великий інженерний об'єкт – міст у Буштино. Його історія дуже давня: почали його будувати у 2006 році, потім призупинили. У 2020 році міст було збудовано і відкрито", – сказав Петрощук.

Також він навів ще кілька цікавих фактів, що стосують дорожньої інфраструктури Закарпаття. Зокрема, на дорозі Н09 розташована найдовша підпірна стінка України – близько 2 км. Дорога Т 0718 – наймальовничіша дорога, з неї було відремонтовано 44,6 км.

"Понад 50% цієї дороги проходять на висоті вище, ніж 500 м над рівнем моря. Вона поєднує Пилипець, Воловецький перевал, проходить на Міжгір'я та Синевир", – додав Євген Петрощук.

30 км проклали у цьому році дороги Р21 Долина — Хуст, її планують незабаром завершити. Ще один важливий напрямок — дорога Н13 Львів — Самбір — Ужгород, яку буде завершено у повному обсязі у першій половині 2021 року. Наступного року у планах Служби автомобільних доріг Закарпаття, за словами першого заступника керівника, відновлення траси М06 Київ — Чоп, зокрема, дороги біля Білої Церкви, Дийди та Сторожниці – напрямки, які ведуть до кордонів з трьома країнами. Візьметься Служба ще за два мости: у Вишково та Тересві.

Євген Петрощук також пояснив, хто займатиметься експлуатацією доріг надалі: на наступні три роки укладено договори з трьома приватними організаціями. За виконанням робіт Служба обіцяє слідкувати й також закликає робити це громадськість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: