fbpx
Сьогодні
19:46 27 Гру 2020

"Є серйозні побоювання": Єнін розповів про слідство по збиттю літака МАУ в Ірані

фото: РБК-Україна

Про хід розслідування катастрофи українського літака в Ірані, яка сталася в січні 2020 року, розповів заступник голови МЗС Євген Єнін.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Українська сторона представляє в переговорах з Іраном усю коаліцію постраждалих держав. Саме Україні довірено функцію спікера в цих переговорах. Серед найбільших успіхів за рік те, що саме під тиском українських експертів, які на місті катастрофи знайшли уламки ракети, іранська сторона була змушена визнати факт збиття українського літака своєю ракетою.

Іранська сторона взяла відповідальність за збиття українського "Боїнгу", що теж є певним прогресом. Більше того, нам вдалося об'єднати зусилля з усіма постраждалими державами, ми перебуваємо у тісній координації щодо кожного нашого кроку відносно іранської сторони", — сказав він.

Однак, за словами Єніна, іранська сторона не поспішає виконувати домовленості, на які погодилася.

"На словах іранська сторона підтверджує свою готовність розкрити деталі катастрофи, забезпечити компенсацію. Але останнім часом складається таке відчуття, що наче іранська сторона не виконує домовленості, а тягне кота за хвіст. Іранська сторона наполягає на тому, що катастрофа сталася в результаті людської помилки. Я не хотів би забігати наперед і тиснути на незалежне технічне розслідування, але ми маємо досить серйозні побоювання, що правда є дещо іншою. Але ми дочекаємося результатів офіційного розслідування.

Якщо розслідування виявить, що ця катастрофа стала результатом системних збоїв в забезпеченні безпеки цивільних польотів в небі над Іраном, іранська сторона буде змушена усунути певні недоліки, а це коштує досить дорого", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: