fbpx
Сьогодні
21:11 27 Гру 2020

У Франції не виключають можливість третього локдауну

У неділю, 27 грудня 2020 року, міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран в інтерв'ю Journal du dimanche заявив, що не виключає можливості оголошення третього за рахунком карантину, і закликав населення країни відмовитися від активної зустрічі Нового року.

Про це пише RFI.

"Ми ніколи не виключаємо заходів, які можуть бути необхідні для захисту населення. Це не означає, що ми прийняли рішення, але ми спостерігаємо за ситуацією годину за годиною", – наголосив Веран.

Французька влада боїться нової хвилі заражень після різдвяних і новорічних свят. Тим більше, що швидкість циркуляції вірусу в країні підвищилася й становить близько 15 тис. виявлених заражень на день, у той час, як зовсім нещодавно це число становило 11 тис. Поставлена ​​урядом мета – не більше 5 тис. на день – наразі здається недосяжною.

"Навантаження на систему охорони здоров'я залишається високою – півтори тисячі госпіталізацій на день", – додав міністр.

Як зазначається, особливе занепокоєння викликає ситуацій в департаментах Гранд-Ест, Бургундія-Франш-Конте й Приморські Альпи, де "спостерігається зростання захворюваності серед літніх людей у деяких сільських районах". Мери окремих міст на сході Франції, зокрема мер Реймса, кілька днів тому виступили з настійним проханням оголосити карантин якщо не національному, то на регіональному рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: