fbpx
Сьогодні
16:20 27 Гру 2020

Гетманцев заявив, що через "Дію" уже видали 100 млн чеків

За майже п'ять місяців роботи в Україні програмних РРО кількість виданих підприємцям чеків через смартфони сягає 100 мільйонів.

Про це заявив в інтерв'ю Радіо Свобода депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він переконує, що реєстрація транзакцій через смартфон є зручною, доступною, не потребує для підприємців додаткових витрат.

"Щодо програмного РРО, то я вам скажу просто – це програма, звичайний додаток до телефону, який ти можеш скачати із сайту Податкової. На кшталт додатку "Дії". Встановити на смартфон і через смартфон, через камеру проводити облік усіх операцій, які є. Це безоплатно. Це вже працює з 1 серпня. У мене інформація десь 3 тижні тому – більш ніж 80 мільйонів, я думаю, що вже ми до 100 мільйонів підходимо чеків, які видані через ось такі смартфони", – сказав Гетманцев.

Він вважає, що це "працює нормально", і нічого складного в обліку цих операцій фізичною особою-підприємцем немає.

"Ніяких додаткових витрат немає. Ніяких бухгалтерів, ІТішників не треба наймати.  Так само, як не наймають їх за кордоном, в інших країнах. Але працювати "вбілу" – це наш обов'язок. Ми з вами подорожуємо Європою, наприклад. Ми бачимо ті сервіси державні, які там надають", – заявив Данило Гетманцев.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: