fbpx
Сьогодні
16:00 27 Гру 2020

Шустер: Для України важливіше бути членом НАТО, ніж членом ЄС

Журналіст Савік Шустер переконаний, що вступ до НАТО є необхідним для України, адже вона не може себе повноцінно захистити.

Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

"Моя позиція — для України важливіше бути членом НАТО, ніж членом ЄС. Тому що Україна зрозуміла, що сама себе захистити не може. Між іншим, жодна країна не може. І союз з НАТО — це серйозно, це знімає багато проблем, це загальна оборона, за великим рахунком — один за всіх і всі за одного", – вважає телеведучий.

Щодо ЄС, то на думку Шустера варто зрозуміти, яку структуру економіки України бажає створити.

"Я досі не розумію, яку економічну модель Україна намагається вибудувати. Так, є сільське господарство, а далі? IT-сектор, а далі?" — сказав Шустер.

"Коли Україна стане конкурентоспроможною, тоді її приймуть в будь-який союз. Але поки вона не конкурентоспроможна. Тут на відміну від Криму і Донбасу… повернуться вони, якщо Україна буде успішною? Не впевнений. Від того нацизму і сталінізму, який зараз панує в так званому ОРДЛО, може й втечуть. Але хто вже втік, той втік. А Україну візьмуть до ЄС або іншого союзу, якщо вона буде конкурентоспроможною, якщо вона реально щось пропонуватиме", — говорить він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: