fbpx
Сьогодні
22:57 26 Гру 2020

У Сан-Франциско з'явився загадковий моноліт з імбирних пряників: фото

Фото: JOSH ACKERMAN

Загадковий моноліт, зроблений з імбирних пряників, з'явився в парку Корона-Хайтс в американському місті Сан-Франциско на католицьке Різдво. Раніше схожі, але металеві об'єкти встановлювали у різних куточках світу.

Про це пише BBC.

Нині не зрозуміло, хто його там встановив. Але об'єкту уже радіють жителі цього району.

«Я був дуже шокований, коли вперше побачив моноліт з пряників», — розповів BBC місцевий житель Джош Аккерман.

У Сан-Франциско з'явився загадковий моноліт з імбирних пряників: фото

Фото: JOSH ACKERMAN

Перший загадковий металевий стовп виявили у пустелі в американському штаті Юта минулого місяця, а за тиждень він зник. Як і його попередник з Юти, моноліт з імбирних пряників має три грані, а тримає його, мабуть, глазур.

Як розповів BBC Аккерман, котрий опублікував у Twitter фотографії нового моноліта, він виявив його, коли вирушив на пробіжку різдвяним ранком.

«У певному сенсі я відчував, що моноліт з пряників повністю відтворює химерність цього міста, і я подумав, що він прекрасно демонструє, за що я люблю Сан-Франциско», — сказав очевидець.

Як пише видання, багато жителів міста думають про моноліт те саме, називаючи його «досконалим актом непокори Сан-Франциско».

Що буде далі з пряниковим монолітом?

Місцева влада уже заявила, що об'єкт залишиться на своєму місці. Генеральний менеджер міського департаменту відпочинку і парків Філ Гінзбург у коментарі каліфорнійській новинній компанії KQED сказав: «Ми залишимо його, доки пряники не розсиплються».

Що це за моноліт?

Невідому металеву конструкцію у формі обеліска висотою приблизно 3,6 метра вперше знайшли в пустелі штату Юта під час планового польоту гелікоптера, здійснюваного для моніторингу популяції диких баранів у регіоні. Та вже за 9 днів моноліт із пустелі загадково зник, а пізніше його виявили на верхівці гори у Каліфорнії. У день зникнення також стало відомо про знайденийу Румунуї схожий моноліт. Конструкцію знайшли на пагорбі поблизу міста П'ятра-Нямц, що на північному сході країни. Між знайденими обелісками є невелику різниця у висоті та поверхні об'єкту: якщо у США він мав гладенькі стінки, то у Румунії був ніби помальований колами.

Згодом американська артгрупа The Most Famous Artist заявила, що це вона стоїть за створенням та розміщенням загадкових монолітів у США. Доказів цього небагато (крім заяв самих художників), однак усім охочим вже пропонують придбати свій моноліт за 45 тисяч доларів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: