fbpx
Сьогодні
09:32 26 Гру 2020

У Франції та Японії знайшли новий штам коронавірусу

П'ять випадків швидкого поширення нового штаму коронавірусу із Великобританії були виявлені в Японії, а один випадок підтверджений у Франції.

Про це пише The Guardian.

П'ятеро людей, інфікованих більш заразною формою Covid-19, нещодавно прибули з Великобританії. Вони потрапили під карантин, повідомляють японські ЗМІ, а представники охорони здоров'я намагаються простежити їх контакти та можливі шляхи зараження.

Перший випадок у Франції щодо більш заразного штаму коронавірусу – це француз із міста місті Тур, що в регіоні Центр-Валь-де-Луар у західній частині країни, який прибув з Лондона 19 грудня. Французьке міністерство охорони здоров'я заявило, що він протікає безсимптомно і в цей час самоізолюється.

Пацієнт пройшов обстеження в лікарні 21 грудня та встановив, що він заразився штамом вірусу, відомим як VOC 202012/01.

"Влада охорони здоров'я здійснила пошук контактів для медичних працівників, які доглядають за пацієнтом", – йдеться у повідомленні міністерства. Будь-який їхній контакт, який вважався вразливим, був би також ізольований, йдеться у заяві.

На додаток до справи, "на сьогодні спеціалізованими лабораторіями Інституту Пастера додано кілька позитивних зразків, які можуть припустити варіант VOC 202012/01 ", додало міністерство.

Японія вже заборонила в'їзд мандрівникам з Великобританії, крім повернення японських громадян та резидентів. Франція ж домовилася про угоду щодо полегшення заборони на виїзд для людей, які приїжджають з Великобританії.

Раніше у Британії повідомили про нову мутацію коронавірусу.

На Закарпатті 21 грудня було зафіксовано перший випадок захворювання коронавірусу з "британським штамом".

25 грудня перший випадок зараження "британським штамом" було зафіксовано у Німеччині.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: