fbpx
Сьогодні
18:30 26 Гру 2020

У Дубаї сотні верблюдів померли в пустелі, наївшись відходів з пластику

Фото: Sandra Kaas, unsplash.com

У пустелі емірату Дубай померли щонайменше три сотні верблюдів. Виявилося, що всі тварини їли пластикові відходи, які приносить вітер зі звалищ.

Про це пише Daily Mail.

Верблюди поїдають пластик, який містить залишки їжі, але не можуть його позбутися і ці відходи накопичуються в шлунках протягом багатьох місяців.

За словами доктора Маркуса Еркісена, який вивчав проблему пластикових відходів в країнах Перської затоки, у деяких верблюдів у шлунках містилося до 60 кілограмів пластику. Відходи заповнюють шлунок і тварина перестає відчувати голод, тому перестає їсти.

У пустелі немає звалищ, але в еміраті часті піщані бурі і сильні вітри, а переробки відходів як такої не існує. Через це сміття просто розносить по всій країні, навіть по найбільш безлюдним її куточкам.

Еріксен пояснив, що верблюди з'їдають все, що не пісок – і в цьому проблема. Він також додав, що в відходах розмножуються бактерії, що також може вбити тварин.

Дослідники вважають, що проблема з пластиковими відходами з'явилася відносно недавно і вона посилюється з кожним місяцем.

Дивіться новий фільм Екорубрики про захист тварин в Україні:

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: