fbpx
Сьогодні
09:07 25 Гру 2020

Зеленський заявив, що Татаров має сам довести власну невинуватість

фото: "Фокус"

Президент Володимир Зеленський обговорював із керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком питання відкриття НАБУ справи проти його заступника Олега Татарова.

Зараз Татарова усунули від деяких справ в ОП і він має доводити свою невинуватість, заявив глава держави в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Тільки-но зʼявилися новини про Татарова, я викликав Єрмака і сказав: "Якщо історія хоча б жодним словом повʼязана з його роботою тут, попроси людину піти". Потім ми дізнаємося, що йдеться про 2017-й. Виявляється, всіх людей у цій справі відпустили", – зазначив президент.

Зеленський розповів, що наразі Татарова усунули від справ НАБУ, прокуратури й усі ці повноваження передали іншому заступнику керівника ОП Андрію Смирнову. За його словами, це був конфлікт інтересів.

"Ми сказали, щоб Татаров йшов і доводив, що він ні в чому не винен", – пояснив глава держави.

Водночас він підкреслив, що не може робити висновків, чи є Татаров корупціонером, і нагадав, що порушена справа стосується 2017 року.

"Я не був тоді президентом, він не працював в Офісі. Тому фрази "за часів Зеленського знову корупція" – нечесні. Це завдає ран, це позначається на мені особисто. Йдеться не про рейтинг і не про імідж", – додав Зеленський.

Водночас Президент запевнив, що якщо ті, хто працює зі ним, будуть запідозрені в корупції, ці люди будуть звільнені.

"І я таких прикладів у себе в Офісі за півтора року поки не бачив. В армії нічого не крали, бронежилети з дірками не продавали, хабарі не отримували", – запевнив Зеленський.

Нагадаємо, що Олег Татаров, якого НАБУ звинувачує в корупційних діяннях, заявив, що директор Бюро Артем Ситник намагається "помститися" йому і відвернути увагу від "десятків фактів власного зловживання владою", і пообіцяв його "покарати правовими методами".

Нагадаємо, що засідання ВАКС з обрання запобіжного заходу заступнику Єрмака Олегу Татарову перенесли на понеділок 28 грудня через передачу цієї справи від НАБУ до СБУ.

Повідомлялося, що Олег Татаров з адвокатом прийшов на засідання у ВАКС.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: