fbpx
Сьогодні
20:42 25 Гру 2020

"Європейська солідарність" не підтримала бюджет Києва на наступний рік: пояснили чому

Фото: Пресслужба "Європейської Солідарності"

Фракція "Європейська Солідарність" не підтримала проєкт бюджету столиці на 2021 року через його політизованість та корупційні ризики.

Про це заявив депутат Київради Леонід Ємець, слова якого наводить пресслужба партії.

"Проєкт бюджету, який ми отримали, – це не про цифри. Він абсолютно політичний. Одній школі ми робимо ремонт – іншій школі не робимо. Все залежить від того, депутати яких фракцій подавали відповідну пропозицію", – зауважив Ємець.

"Ми проаналізували цей бюджет глибоко. І бачимо там докази, що центр прийняття рішень (по бюджету, – ред.) знаходиться не в Київраді. Цей центр знаходиться десь у високих кабінетах, можливо, на вулиці Банковій та в кабінетах олігархів", – зауважує депутат Київради.

"Вчора вийшло інтерв'ю однієї людини. Ви його знаєте – пан Микитась. Він у своєму інтерв'ю, вийшовши за угодою зі слідством, дуже чітко говорить про те, що частина грошей киян була вкрадена з Подільсько-Воскресенського мосту. Зі слів Микитася ці гроші пішли на виборчу кампанію однієї з політичних сил, а саме – "Слуг народу". На останню кампанію в місцевих виборах. Отой весь цирк з літаючою "Пані-мер", сотні білбордів, телеролики – це було з ваших, з наших, шановні кияни, грошей", – наголосив Ємець.

"Позиція нашої фракції дуже проста. Цей бюджет – не про інтереси киян. Це – бюджет про інтереси конкретної політичної сили та їхніх посіпак. Ми не підтримуємо цей бюджет. Бо "Європейська Солідарність" не буде співучасником злочинного розпилу бюджету, який освячується під тиском вулиці Банкова", – наголосив представник "Європейської Солідарності".

"Кияни дадуть свою оцінку, і повірте – ця оцінка буде дуже жорсткою", – резюмував Леонід Ємець.

Нагадаємо, у п'ятницю 25 грудня Київрада схвалила бюджет столиці на 2021 рік, де найбільше коштів виділили на освіту.

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: