fbpx
Сьогодні
16:48 25 Гру 2020

Вітренко розповів, що має три варіанти впровадження "зеленої" енергетики

В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко розповів, що наразі опрацьовує три варіанти щодо впровадження "зеленої" енергетики в Україні, які збирається винести на обговорення.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Перехресний допит" на 24 каналі.

Вітренко повідомив, що впровадження "зеленої" енергетики залишається питанням проблемним і має вищу собівартість.

"Ми всі хочемо жити в нормальній екології, дихати чистим повітрям. Ми розуміємо, що сонячна генерація, вітрогенерація – це краще ніж теплова, яка спалює вугілля. Але з іншого боку – собівартість навіть "зеленої енергетики" є набагато вищою, ніж собівартість того ж "Енергоатому" або теплової генерації", – переконаний в. о. міністра енергетики.

Вітренко переконаний, що нині питання полягає в тому, хто платитиме за цю кращу екологію або "зелені" екологічні переваги для українського населення.

"Я зараз опрацьовую 3 варіанти, які винесу на уряд на обговорення зацікавленими сторонами. Потрібно буде ухвалювати рішення, як у питанні інтересів сталого розвитку енергетики, так і в питанні розвитку економіки та навіть якихось соціальних, політичних наслідків. Це складні питання. Я не чарівник, в мене немає чарівної палички", – наголошує Юрій Вітренко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: